Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ - Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Μετά τις δύσκολες μέρες που πέρασε ο Νομός μας αλλά και ολόκληρη η πατρίδα μας – ελπίζοντας να είναι και οι τελευταίες – είμαστε υποχρεωμένοι, χωρίς να ξεχνάμε, να κοιτάξουμε μπροστά, να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες της χώρας μας.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η νέα γενιά. Μια νέα γενιά που δεν έχει ευθύνες για το χθες, για ότι της παραδίδουν οι παλαιότεροι, αλλά έχει αγωνία για το αύριο, νιώθει ευθύνη για το μέλλον.

Για αυτό και μέσα από το πρόγραμμά μας κάνουμε σαφείς τους στόχους μας για μια νέα κοινωνική συμφωνία με τους νέους. Μια συμφωνία που αφορά τη Δημόσια Παιδεία, την Εργασία, την τεχνολογία, τον ελεύθερο χρόνο, τη στήριξη των νέων οικογενειών. Όσον αφορά την Παιδεία στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σχολείου δημόσιου και αποτελεσματικού το οποίο θα μειώσει δραστικά το κόστος για τη μέση ελληνική οικογένεια. Στόχος μας η δημιουργία σύγχρονων υποδομών, με νέες τεχνολογίες παντού, από το σχολείο μέχρι το Πανεπιστήμιο. Η χορήγηση πιστοποιητικού επάρκειας γλωσσομάθειας και χρήσης διαδικτύου μέσα από το δημόσιο σχολείο και όχι από τα φροντιστήρια. Στόχος μας επίσης η επέκταση του Ολοήμερου σχολείου, σε όλα τα σχολειά της χώρας. Ένα μέτρο που το θεσπίσαμε, το λειτουργήσαμε και ήρθε η απερχόμενη κυβέρνηση ουσιαστικά να το καταργήσει.

Δεσμευόμαστε για χορήγηση φορητού υπολογιστή και δωρεάν γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές. Προτεραιότητα μας τα αυτόνομα και αυτοδιοικούμενα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με ισχυρή κρατική χρηματοδότηση, με κοινωνική λογοδοσία και αξιολόγηση.Μέσο επίτευξης των παραπάνω στόχων η αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο 5% στο τέλος της επόμενης τετραετίας. Η αύξηση κατά 1 δις ευρώ των δαπανών για την Παιδεία από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης μας. Η καθιέρωση ατομικής μερίδας για κάθε φοιτητή με εγγυημένο ποσό από το κράτος στο ύψος του κόστους σπουδών.Οι παραπάνω είναι μερικές από τις δεσμεύσεις μας. Δεσμεύσεις που θα γίνουν πράξη και δε θα μετατραπούν σε αντι-μεταρρυθμίσεις με κλείσιμο των σχολών για ένα χρόνο, με νοθεία στη διόρθωση των γραπτών των Πανελληνίων εξετάσεων, με τραγικά λάθη στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ίδιων εξετάσεων, επηρεάζοντας χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους.

Στις 16 του Σεπτέμβρη οι έλληνες πολίτες έχουμε να απαντήσουμε και σταζητήματα της Παιδείας σε μία μόνο ερώτηση: Πρόοδος ή ανικανότητα; Λέμε ναι στην πρόοοδο και στην προκοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: