Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ για την τετραετία που έρχεται είναι η διασφάλιση μιας καλύτερης ζωής στα νέα ζευγάρια που τώρα ξεκινάνε την προσπάθειά τους να φτιάξουν τη ζωή τους και να ξεκινήσουν τη δημιουργία οικογένειας.


Το Κίνημα μας και ο Πρόεδρος μας Γιώργος Α Παπανδρέου, μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία διαλόγου, παρουσίασε ήδη συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχουν ως στόχο τον παραπάνω προσανατολισμό, την αρωγή δηλαδή της Πολιτείας σε όσους νέους είναι στη διαδικασία δημιουργίας οικογένειας.


Πιο συγκεκριμένα έχουμε ήδη δεσμευτεί: Το κράτος θα δίνει στην οικογένεια, 2.000 Ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Επίσης για κάθε παιδί που γεννιέται θα κατατίθενται 1.000 Ευρώ σε προθεσμιακό επενδυτικό λογαριασμό. Σημαντικό επίσης μέτρο είναι η δέσμευση για πλήρη κάλυψη των αναγκών φύλαξης βρεφών και νηπίων. Κάτι τέτοιο θα δίνει την ευκαιρία στις μητέρες να μπορούν να δουλεύουν και να ενισχύουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.


Ο διπλασιασμός, μέσα σε 4 χρόνια, των υφιστάμενων σήμερα βρεφονηπιακών σταθμών, είναι ένα ακόμα μέτρο που βοηθάει τα νέα ζευγάρια. Οφείλουμε βέβαια να σημειώσουμε εδώ, ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δεν έκανε πράξεις τις δεσμεύσεις της, ούτε σε αυτό το ζήτημα.


Η εξασφάλιση 24ωρης κάλυψης και κατ’ οίκον νοσηλείας σε όλο τον πληθυσμό με τη λειτουργία του νέου συστήματος ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι το επόμενο βήμα για ένα Σύστημα Υγείας το οποίο είναι στο πλευρό του κάθε πολίτη. Μετεξελίσσουμε το ΕΣΥ που θεμελίωσε το ΠΑΣΟΚ και το προσαρμόζουμε στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας. Τον ίδιο στόχο έχει και η καθιέρωση Κάρτας Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Τέλος επειδή ακριβώς η ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες εξαιτίας της εγκληματικότητας έχει κλιμακωθεί, επαναφέρουμε το θεσμό του Αστυνομικού της Γειτονιάς και των πεζών περιπολιών. Για εμάς οι αστυνομικοί πρέπει να είναι στο δρόμο και τα περιπολικά στην προστασία του πολίτη.


Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η αυριανή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στις 17 του Σεπτέμβρη. Στόχος μας είναι και παραμένει η διαμόρφωση μιας Δίκαιης Κοινωνίας και μιας Δυνατής Ελλάδας με ισχυρούς πολίτες. Για αυτό και στις 16 Σεπτεμβρίου στηρίζουμε τη Νέα Αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: